Nodig:
stevige hapjespan zonder tefal laag met deksel, een fijne houten pollepel en een goed koksmes.
Ingrediënten:
trosje kleine smaakvolle trostomaatjes
1 ui en 3 teentjes verse knoflook
stengel selderij
verse basilicum
gedroogde oregano
pakje biologisch gezeefde tomaten
goede olijfolie en goede roomboter
borrel glas rode wijn
1 groentebouillonblokje
zout en peper uit de molen
Werwijze:
Schenk 2 borrelglaasjes rode wijn in, 1 voor in het gerecht en 1 voor jezelf om aan te nippen tijdens het koken. We gaan stap voor stap een heerlijke tomaten spaghetti/pasta basissaus maken. Vergeet vooral niet te genieten!
Zet je pan klaar op te fornuis maar nog niet het vuur aan. Doe een flinke scheut olijfolie in de pan samen met een eetlepel roomboter. Strooi oregano erbij. Snijdt de tomaatjes door de helft en voeg ook dat toe. Zet nu het vuur aan [ik heb nog gas] en zet m vrij laag dus niet vol aan. Ga ondertussen verder met snijden van de uitjes en de knoflook, voeg ook dat toe aan t gepruttel in de pan, dan de selderij in reepjes en toevoegen, scheur wat [handje] basilicum stuk en voeg toe. Als het inmiddels heerlijk geurende saus-in-wording aan het pruttelen is, roer het zachtjes door. Laat dit even 5 minuutjes door pruttelen. Blus af met de wijn en voeg het bouillon blokje toe. Voeg daarna het pakje gezeefde tomaten toe en roer het door. Plaats de deksel op de pan en laat je saus een half uurtje stoven. Maak op smaak met peper en zout.
Deze basis saus is op zichzelf al heerlijk over je spaghetti, samen met wat geraspte Parmezaan of Pecorino, maar je kunt ook wat stukjes spek,salami of gehakt mee bakken. Voeg dit dan toe voordat je de wijn en de passata toevoegt.
Eet smakelijk!